Tahniah Lisa Surihani Hamil Anak Kedua!

Bestnya Lisa Surihani hamil anak kedua pulak!

Tentu peminat-peminat Lisa happy kan?

Cikyat baru je tahu ni tau..
Tahniah buat Lisa dan Yusry! Alhamdulillah.
Rasanya Cikyat baru je jumpa Lisa, Yusry dan Yahaira masa check up kat Hospital September lalu.

Masa tu tengok Lisa, ya Allah cantiknya dia. Sweet sangat. Tapi tak tahu pulak dah hamil lagi.
Cikyat masa tu debab sangat, tunggu masa nak bersalin dah. Hihi.

lisa-surihani-hamil-anak-kedua
Makin berseri-seri…

Bila Lisa Surihani hamil anak kedua ni, katanya lebih mudah.
Kali ini Lisa tidak mengalami alahan yang begitu teruk sehingga menjejaskan pergerakan beliau untuk melakukan kerja seharian.

Sempena berita gembira ni, Cikyat nak kongsikan 3 tips untuk ibu hamil mengurangkan alahan supaya kekal sihat (harap-harap cantik macam Lisa Surihani hamil anak kedua).

lisa-surihani-hamil-anak-kedua
Lisa dengan yahaira

Tips pertama #1 Makan sedikit tetapi kerap

Cuba makan setiap 2-3 jam untuk memastikan perut tidak kosong.

Ini untuk mengelakkan perut dimasuki angin dan seterusnya rasa nak muntah.

Sediakan buah-buahan dan biskut sebagai kudap-kudapan. Pastikan snek yang tidak tinggi gula dan garam.

Ibu-ibu juga boleh amalkan supplemen seperti ESP Shaklee, snek sihat terbaik untuk mengelakkan perut kosong.

Ambil ESP ni buat kulit jadi cantik tau, taklah kusam.

Entah-entah boleh nampak comel macam Lisa Surihani hamil anak kedua kan?

lisa-surihani-hamil-anak-kedua
ESP – snek sihat ibu hamil

Tips kedua #2 Makan atau minum makanan/minuman berhalia

Ini untuk melegakan kembung perut.

Tapi ingat, halia perlu digunakan dalam kuantiti yang sederhana kerana dos berlebihan boleh mencetus penghasilan jus gastrik.

Atau untuk lebih mudah, ibu-ibu boleh ambil Peppermint Ginger. 
Ia membantu melegakan kembung perut dan pedih ulu hati.

lisa-surihani-hamil-anak-kedua
Peppermint Ginger – buang angin

Tips ketiga #3 Elakkan makanan berlemak, berempah, atau bergoreng.

Makanan berminyak sukar dihadam dan boleh mengganggu perut.

Ia juga mengundang rasa loya dan mual.

Selalunya ibu hamil ni memang rasa tak selesa, duduk tak kena, baring tak kena..

Jadi kenalah jaga diri baik-baik, jaga pemakanan dan diet sihat.

lisa-surihani-hamil-anak-kedua
Comel sangat…

Macam Cikyat dulu, masa hamil anak kedua dan ketiga, Cikyat amalkan set hamil Shaklee.

Memang berbeza tau ambil supplemen dengan tak. Tentunya lebih sihat dan kuat dengan supplemen.

Untuk dapatkan supplemen kekal sihat semasa hamil,  boleh hubungi Cikyat seperti di bawah:

Klik link ini bagi yang gunakan phone

Layari FB Cikyat di link ini (klik sahaja)

Tel: 019-2267990

Email: momisense@gmail.com

Sumber gambar2: Google.com

Peppermint Ginger Plus Membantu Hamil Tanpa Alahan.

VITAMIN UNTUK HAMIL TANPA ALAHAN.

Penatnyalah bila hamil asyik penat, tak larat je.

Lebih mencabar bila alahan teruk atau morning sickness setiap hari.

Nak buat kerja pun susah, kejap-kejap nak kena ke toilet.

Kalau asyik loya dan muntah-muntah kat tempat kerja, lagilah tak selesa.

Biasanya, alahan ni terjadi dalam awal trimester sahaja, tapi ada juga yang alahan dia sampai nak bersalin. Kesian kan?

Meh Cikyat kongsikan satu vitamin untuk hamil tanpa alahan.

Nama dia adalah PEPPERMINT GINGER PLUS.

Haaa dengar nama dia je pun dah rasa keluar angin kan..

Manfaat pertama #1 Membuang Angin

Alahan atau dipanggil juga mabuk hamil ni dihidapi berbeza antara wanita. Kita mungkin mendapat serangan mual ringan dari semasa ke semasa apabila mula-mula bangun. Ini mungkin kerana perut kosong dan penuh angin.

Peppermint Ginger membantu hamil tanpa alahan dengan membuang angin.

hamil-tanpa-alahan

“Ok, saya amalkan sebijik lepas makan, so far alhamdulillah takde masalah angin dan mual-mual dah”

Manfaat kedua #2 Membantu sistem penghadaman dan memudahkan “pembuangan”

Kebanyakan wanita hamil memang tak dapat dinafikan mudah mengalami masalah sukar membuang.
Ini menyumbang kepada ketidakselesaan perut dan pedih ulu hati.

Peppermint Ginger membantu hamil tanpa alahan dengan melegakan otot perut dan memudahkan “pembuangan”.

Manfaat ketiga #3. Hilangkan rasa mual dan loya.

Adalah biasa juga bila di awal kehamilan, kita mudah sangat loya atau mual bila bau makanan.

Contoh macam Cikyat sendiri, bau tumisan paling teruk sekali buat rasa loya dan nak muntah.

InsyaAllah pengambilan Peppermint Ginger membantu hamil tanpa alahan dengan mengurangkan rasa loya dan mual.

“Ok sangat, makan masa rasa tak selesa kat mulut, pastu lega sebab keluar angin”

Hamil_tanpa_alahan3

Peppermint Ginger plus Shaklee membantu hamil tanpa alahan kerana ia mengandungi herba-herba semulajadi seperti:
🌿 Halia : kajian klinikal telah menunjukkan bahawa pengambilan halia sebagai makanan tambahan dapat membantu mengurangkan masalah senak perut.
🌿 Daun pudina : telah digunakan secara tradisional bagi perangsang dan membantu proses penghadaman, menghilangkan rasa loya, menenangkan otot perut, melegakan kekejangan dan kesakitan perut. Ia juga adalah penyelesaian terbaik untuk masalah kekembungan dan angin perut.
🌿 Fennel & Anise : jintan manis dapat mengawal kembung perut, bertindak sebagai pelawas, mengeluarkan gas, angin dan asid berlebihan di dalam perut.

Ibu-ibu hamil yang sedang mengalami alahan boleh segera cuba Peppermint Ginger Plus ni dengan hubungi Cikyat di 0192267990 atau dengan tekan link di bawah.

Klik link ini bagi yang gunakan phone

Layari FB Cikyat di link ini (klik sahaja)

Tel: 019-2267990

Email: momisense@gmail.com