VITAMIN UNTUK HAMIL TANPA ALAHAN.

Penatnyalah bila hamil asyik penat, tak larat je.

Lebih mencabar bila alahan teruk atau morning sickness setiap hari.

Nak buat kerja pun susah, kejap-kejap nak kena ke toilet.

Kalau asyik loya dan muntah-muntah kat tempat kerja, lagilah tak selesa.

Biasanya, alahan ni terjadi dalam awal trimester sahaja, tapi ada juga yang alahan dia sampai nak bersalin. Kesian kan?

Meh Cikyat kongsikan satu vitamin untuk hamil tanpa alahan.

Nama dia adalah PEPPERMINT GINGER PLUS.

Haaa dengar nama dia je pun dah rasa keluar angin kan..

Manfaat pertama #1 Membuang Angin

Alahan atau dipanggil juga mabuk hamil ni dihidapi berbeza antara wanita. Kita mungkin mendapat serangan mual ringan dari semasa ke semasa apabila mula-mula bangun. Ini mungkin kerana perut kosong dan penuh angin.

Peppermint Ginger membantu hamil tanpa alahan dengan membuang angin.

hamil-tanpa-alahan

“Ok, saya amalkan sebijik lepas makan, so far alhamdulillah takde masalah angin dan mual-mual dah”

Manfaat kedua #2 Membantu sistem penghadaman dan memudahkan “pembuangan”

Kebanyakan wanita hamil memang tak dapat dinafikan mudah mengalami masalah sukar membuang.
Ini menyumbang kepada ketidakselesaan perut dan pedih ulu hati.

Peppermint Ginger membantu hamil tanpa alahan dengan melegakan otot perut dan memudahkan “pembuangan”.

Manfaat ketiga #3. Hilangkan rasa mual dan loya.

Adalah biasa juga bila di awal kehamilan, kita mudah sangat loya atau mual bila bau makanan.

Contoh macam Cikyat sendiri, bau tumisan paling teruk sekali buat rasa loya dan nak muntah.

InsyaAllah pengambilan Peppermint Ginger membantu hamil tanpa alahan dengan mengurangkan rasa loya dan mual.

“Ok sangat, makan masa rasa tak selesa kat mulut, pastu lega sebab keluar angin”

Hamil_tanpa_alahan3

Peppermint Ginger plus Shaklee membantu hamil tanpa alahan kerana ia mengandungi herba-herba semulajadi seperti:
🌿 Halia : kajian klinikal telah menunjukkan bahawa pengambilan halia sebagai makanan tambahan dapat membantu mengurangkan masalah senak perut.
🌿 Daun pudina : telah digunakan secara tradisional bagi perangsang dan membantu proses penghadaman, menghilangkan rasa loya, menenangkan otot perut, melegakan kekejangan dan kesakitan perut. Ia juga adalah penyelesaian terbaik untuk masalah kekembungan dan angin perut.
🌿 Fennel & Anise : jintan manis dapat mengawal kembung perut, bertindak sebagai pelawas, mengeluarkan gas, angin dan asid berlebihan di dalam perut.

Ibu-ibu hamil yang sedang mengalami alahan boleh segera cuba Peppermint Ginger Plus ni dengan hubungi Cikyat di 0192267990 atau dengan tekan link di bawah.

Klik link ini bagi yang gunakan phone

Layari FB Cikyat di link ini (klik sahaja)

Tel: 019-2267990

Email: momisense@gmail.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s