Bestnya Lisa Surihani hamil anak kedua pulak!

Tentu peminat-peminat Lisa happy kan?

Cikyat baru je tahu ni tau..
Tahniah buat Lisa dan Yusry! Alhamdulillah.
Rasanya Cikyat baru je jumpa Lisa, Yusry dan Yahaira masa check up kat Hospital September lalu.

Masa tu tengok Lisa, ya Allah cantiknya dia. Sweet sangat. Tapi tak tahu pulak dah hamil lagi.
Cikyat masa tu debab sangat, tunggu masa nak bersalin dah. Hihi.

lisa-surihani-hamil-anak-kedua
Makin berseri-seri…

Bila Lisa Surihani hamil anak kedua ni, katanya lebih mudah.
Kali ini Lisa tidak mengalami alahan yang begitu teruk sehingga menjejaskan pergerakan beliau untuk melakukan kerja seharian.

Sempena berita gembira ni, Cikyat nak kongsikan 3 tips untuk ibu hamil mengurangkan alahan supaya kekal sihat (harap-harap cantik macam Lisa Surihani hamil anak kedua).

lisa-surihani-hamil-anak-kedua
Lisa dengan yahaira

Tips pertama #1 Makan sedikit tetapi kerap

Cuba makan setiap 2-3 jam untuk memastikan perut tidak kosong.

Ini untuk mengelakkan perut dimasuki angin dan seterusnya rasa nak muntah.

Sediakan buah-buahan dan biskut sebagai kudap-kudapan. Pastikan snek yang tidak tinggi gula dan garam.

Ibu-ibu juga boleh amalkan supplemen seperti ESP Shaklee, snek sihat terbaik untuk mengelakkan perut kosong.

Ambil ESP ni buat kulit jadi cantik tau, taklah kusam.

Entah-entah boleh nampak comel macam Lisa Surihani hamil anak kedua kan?

lisa-surihani-hamil-anak-kedua
ESP – snek sihat ibu hamil

Tips kedua #2 Makan atau minum makanan/minuman berhalia

Ini untuk melegakan kembung perut.

Tapi ingat, halia perlu digunakan dalam kuantiti yang sederhana kerana dos berlebihan boleh mencetus penghasilan jus gastrik.

Atau untuk lebih mudah, ibu-ibu boleh ambil Peppermint Ginger. 
Ia membantu melegakan kembung perut dan pedih ulu hati.

lisa-surihani-hamil-anak-kedua
Peppermint Ginger – buang angin

Tips ketiga #3 Elakkan makanan berlemak, berempah, atau bergoreng.

Makanan berminyak sukar dihadam dan boleh mengganggu perut.

Ia juga mengundang rasa loya dan mual.

Selalunya ibu hamil ni memang rasa tak selesa, duduk tak kena, baring tak kena..

Jadi kenalah jaga diri baik-baik, jaga pemakanan dan diet sihat.

lisa-surihani-hamil-anak-kedua
Comel sangat…

Macam Cikyat dulu, masa hamil anak kedua dan ketiga, Cikyat amalkan set hamil Shaklee.

Memang berbeza tau ambil supplemen dengan tak. Tentunya lebih sihat dan kuat dengan supplemen.

Untuk dapatkan supplemen kekal sihat semasa hamil,  boleh hubungi Cikyat seperti di bawah:

Klik link ini bagi yang gunakan phone

Layari FB Cikyat di link ini (klik sahaja)

Tel: 019-2267990

Email: momisense@gmail.com

Sumber gambar2: Google.com

Advertisements

4 thoughts on “Tahniah Lisa Surihani Hamil Anak Kedua!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s